Hell ain’t big enough to hold us back

Det finns många artister och låtskrivare som imponerar på mig med sina djupa texter. En person, som kanske är något av en underdog, är Astronautalis. Packat med både filosofiska strofer, historiska glimtar och ganska starka rim- och rytmkompositioner.

Jag har sagt det förut och säger det igen, låttexter är på många sätt den nya tidens poesi.

I know it’s hopeless, Hell
Ain’t big enough to hold us back.
Come on, let’s pick a fight.
We hunt for trouble tonight.

Ganska enkelt. Första två raderna rimmar inte, sista gör. Stavelser 6, 8, 6, 7.

Men det är något med textraderna som ändå levererar. Ibland är det så, svårt att sätta fingret på vad och givetvis sjukt subjektivt. I hans fall handlar det väldigt mycket om att rytmen och tyngden i orden faller riktigt bra. Läs exempelvis detta ur ett rytm- och tyngdperspektiv:

Old growth holds hope, let the brambles scrape your skin
Scars are story books, blood will wash away your sins

 

 

 

 

Publicerat av

jjgille

Journalist, marknadsförare och aspirerande författare. Arbetar med många olika berättarformer; allt ifrån poesi, romaner, noveller, sagor, låttexter, journalistik och content marketing. Svag för fantasy, skräck, övernaturligt och sagor - det är också inom detta du oftast hittar mitt skrivande. För allt material gäller © Joakim Johansson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s