Mannen utan ansikte

Jag har ett problem. Ett ganska stort. En av mina huvudkaraktärer står liksom i skuggan. Jag vet vem han är. Hur han tänker. Vad hans styrkor och problem är. Hur han tänker i olika situationer. Hur han pratar, med vilken röst, vilka ordval. Han är en ganska solid, komplex karaktär. Ljus och mörker, bra och dåligt.

Men jag kan inte se honom framför mig. Han står liksom i skuggan. Jag kan se hans kroppsbyggnad, jag kan se hans hållning – men jag kan inte fullt ut se hans ansikte. Jag har brottats med det någon vecka nu för det är ganska svårt att få fullt grepp om honom. Vi människor är ju ofta väldigt visuella och när vi läser är inget undantag. Vi vill ha tydlighet.

Ibland hjälper det att kika på lite bilder på människor för att få inspiration. Men i hans fall… jag hoppas han får ett ansikte snart.

Publicerat av

jjgille

Journalist, marknadsförare och aspirerande författare. Arbetar med många olika berättarformer; allt ifrån poesi, romaner, noveller, sagor, låttexter, journalistik och content marketing. Svag för fantasy, skräck, övernaturligt och sagor - det är också inom detta du oftast hittar mitt skrivande. För allt material gäller © Joakim Johansson

3 reaktioner till “Mannen utan ansikte”

    1. Hej!
      Oj, jag har varit så galet icke-produktiv när det gäller mitt bokprojekt en period. Jag har skrivit en blandning av blaj och kortare texter som fyller något slags syfte. Men han har grott i mitt huvud och börjar få struktur. Nu handlar det bara om att hitta en långsiktig berättelse för honom då det är en bokserie om fyra böcker, och jag känner bara till hans story i tre av dessa. Än så länge. Knepigt med sådant här! När man ska tänka så långt fram speciellt.

      Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s