Fokus, Fokus!

Jag är någon form av mästare på att hoppa mellan projekt. Det är alltid en dragkamp för mig att, lite som en 400-meterslöpare, hålla mig till en bana.

Jag har min stora fantasybok i huvudet nu, men vid sidan av är jag otrogen mot den med en sagobok och typ 10 noveller som jag vill skriva. Och då har jag också 5-6 bokidèer till i huvudet.

Jag försöker bli bättre på att stanna där jag är. Många aspirerande författare fastnar på att de aldrig får klart sina grejer. I åtta år har jag i huvudet arbetat med min fantasybok. Nu är det fokus, fokus, fokus som gäller.

Världsbyggandet är nästan klart, karaktärlistan likaså. Alla kapitel har en synopsis, vissa är påbörjade. Fokus, fokus.

Publicerat av

jjgille

Journalist, marknadsförare och aspirerande författare. Arbetar med många olika berättarformer; allt ifrån poesi, romaner, noveller, sagor, låttexter, journalistik och content marketing. Svag för fantasy, skräck, övernaturligt och sagor - det är också inom detta du oftast hittar mitt skrivande. För allt material gäller © Joakim Johansson

4 reaktioner till “Fokus, Fokus!”

 1. Stor igenkänning!
  Att vara kreativ är fan ett helvete. Nej, men seriöst så finns det FÖR många idéer och för lite tid, för lite liv.
  I mitt fall tror jag det finns en underliggande rädsla, just nu spelar det faktiskt roll vad det blir av mitt skrivande. Så jag blir rädd för att satsa allt.
  Efter tre refuserade manus har jag insett att jag måste fokusera, sluta klacksparka och våga riskera nåt. Typ göra nåt så ordentligt att en refusering av det krossar mig.
  Det är hårda bananer, det här skrivlivet. 😉

  Gilla

   1. Det första var en slags generationsroman om en tjej som liftar genom Europa några månader.
    Den andra om en högpresterande tjej i mediebranschen som tog livet av sig.
    Det tredje om en tjej som aldrig haft kontakt med sin pappa, plötsligt dyker han upp och är sjuk, så de får begränsat med tid att lära känna varandra.
    Sammanfattningsvis kan man säga så här, manus 1 & 2 var det för mycket av mig själv i och jag är glad att ingen nappade. Manus 3 håller jag faktiskt på att jobba om just nu, för det tror jag på (och det har verkligen inget med mig som person att göra = känns mindre pinsamt). Planen är att skicka in manuset igen.
    Påbörjade en dystopi som jag skrev runt 150 A4 på men inte i närheten av så bra som inledningen av Krysantemum! Är det den som är ditt romanprojekt?! Hoppas!
    Min ploj-deckare är snart klar och jag funderar på att skriva om den till en ungdomsbok.
    Utöver det grejar jag lite med en serie erotiska noveller och lite lättläst.
    Spretigt värre! Jag är överallt och kommer framåt, men allt går sakta när det är så många olika projekt. Skulle vilja våga lägga alla ägg i en korg, så att säga. Sätta hela polska regeringen på samna flyg, för att vara osmaklig.
    Fokus!
    Nej, inga planer alls på egenutgivning. Funderar du på det?

    Gilla

   2. Wow, vad produktiv du är! Imponerande. Eh, jag är väl som du och spretar för mycket. Krysantemum var tänkt att bli ett långt projekt men jag har inte tid. Det är en fantasy-serie om fyra böcker som är huvudspåret men om den har jag inte berättat mycket på bloggen ännu. Det slog mig häromdagen att jag jobbat på den i sju år. Okej, inte aktivt men i huvudet. Sjukt. Anyhow, kul du gillade del 1 av Krysantemum.

    Jag tycker alla dina idéer låter väldigt spännande och ”nakna”. Jag är definitivt för feg för att skriva så självutlämnande. Jag gömmer mig själv i fantasy och sci fi samt skräck istället. Även om mina upplevelser så klart ligger till grund här också. Det är enklare för mig att jobba så.

    Vet du, jag testade det där med att skriva erotiska noveller tidigare också. Det måste vara det svåraste man kan göra som författare. Att hitta den där balansen i att inte säga för mycket men inte heller för lite.

    Och njae, jag tror att om min långserie refuseras vill jag nog ge ut den själv även om jag inte har råd med superupplagor. Men tanken på att det inte ges ut gör ju ont. Helt klart. Det är en svår värld, detta. Skrivandet. Kul kommentar och intressant text du jobbar med, det är min slutkläm! 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s