Ett A4 är längre än man tror

Ibland blir jag rädd, när jag håller på med min bok. Rädd att den ska bli för lång. Att platsen inte ska räcka till för allt jag vill berätta. Men så lade jag sista handen vid Krysantemum. Jag kan egentligen inte säga om den första delen blev bra eller dålig. Jag är mer nöjd än jag trodde jag skulle vara men mina förväntningar var låga.

Nu glider jag ifrån ämnet här. Min poäng är att den är lite drygt tre A4-sidor lång. Och den rymmer ändå en värld. Och då började jag tänka på vad annars som ryms på ett A4. Jag har faktiskt skrivit några brev i mitt liv. Vissa som nog haft en direkt påverkan på hur saker har skett därefter. Och det finns dikter eller sångtexter som jag skrivit. Dessa är betydligt kortare än ett A4 och de finns ändå kvar i huvudet.

Mest av allt tänker jag på det som andra skrivit. Texter jag fått läsa, små meddelanden, brev som jag fått eller även brottstycken i böcker. Som någon vis person sade, det är inte böcker som förändrar liv. Det är stycken eller meningar.

Så jag tror det är ett tankefel från min sida. Att inte få plats. Ett A4 kan sannerligen förändra ett liv. Ett par kan beskriva en värld. Ska försöka få ut Krysantemum del 1 ikväll. Over and out.