Fantastisk text och var man hittar den

Jag försöker till runt 1000 procent vara ödmjuk när det gäller skrivande och inse att andra skrivit saker som är bra mycket bättre än något jag kommer skriva, eller, om jag har turen, i varje fall inte sämre.

Anyhow, hittade denna fantastiska bit text i boken ”The little prince” av Antoine de Saint-Exupéry. Jag tycker den sammanfattar så oerhört mycket om oss människor och våra relationer. Såväl gällande vänskap som kärlek. Och jag blir nästan lite irriterad på att jag inte skrivit det. (Det sammanfattar också hela min känsla när jag läser Game of Thrones).

”Just that,” said the fox. ”To me, you are still nothing more than a little boy who is just like a hundred thousand other little boys. And I have no need of you. And you, on your part, have no need of me. To you, I am nothing more than a fox like a hundred thousand other foxes. But if you tame me, then we shall need each other. To me, you will be unique in all the world. To you, I shall be unique in all the world . . .”

Publicerat av

jjgille

Journalist, marknadsförare och aspirerande författare. Arbetar med många olika berättarformer; allt ifrån poesi, romaner, noveller, sagor, låttexter, journalistik och content marketing. Svag för fantasy, skräck, övernaturligt och sagor - det är också inom detta du oftast hittar mitt skrivande. För allt material gäller © Joakim Johansson

3 reaktioner till “Fantastisk text och var man hittar den”

  1. Jag skulle vilja sno den tanken och ändra om den till något eget. Jag har funderingar på en berättelse om en liten flicka som får en ”levande” teddybjörn av sin mor. Hm… Inte sno, bara låna.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s