Fantastisk text och var man hittar den

Jag försöker till runt 1000 procent vara ödmjuk när det gäller skrivande och inse att andra skrivit saker som är bra mycket bättre än något jag kommer skriva, eller, om jag har turen, i varje fall inte sämre.

Anyhow, hittade denna fantastiska bit text i boken ”The little prince” av Antoine de Saint-Exupéry. Jag tycker den sammanfattar så oerhört mycket om oss människor och våra relationer. Såväl gällande vänskap som kärlek. Och jag blir nästan lite irriterad på att jag inte skrivit det. (Det sammanfattar också hela min känsla när jag läser Game of Thrones).

”Just that,” said the fox. ”To me, you are still nothing more than a little boy who is just like a hundred thousand other little boys. And I have no need of you. And you, on your part, have no need of me. To you, I am nothing more than a fox like a hundred thousand other foxes. But if you tame me, then we shall need each other. To me, you will be unique in all the world. To you, I shall be unique in all the world . . .”