From darkness and into light

Long time no see, bloggen. Eller njae, jag har stirrat på dig av och till. Saknar du mig? Troligen inte. Saknar jag dig? Emellanåt.

Det har varit galet mycket jobb ett tag, kombinerat med det faktum att jag faktiskt skrivit/jobbat i huvudet på min bok när jag haft tid. Jag ville inte bryta flowet med att börja blogga. Det är så himla lätt att fastna i att blogga om att skriva istället för att göra det, har jag insett. Men jag har skrivit lite kort tjafs också, poesi och dylikt.

Jag tittade på en grym video i veckan när några killar smider svärd på det sätt det gjordes förr i världen. Det påminner ändå en hel del om skrivandet. Först smälte de ned metallen till en stor klump. Sedan hamrade de ut den till en puck. Sedan separerade de pucken och gjorde den till en ”orm”. Sedan steg för steg hamrade de ut och mejslade ut själva svärdets form.

Min bok befinner sig i nuläget någonstans i det sista hamrandet innan det börjar likna ett svärd. Jag separerar de dåliga idéerna från de bra och skapar struktur. I söndags roade jag mig med att sitta med alla olika personers narrativ-kurvor och kika på strukturen i andelen ”spänning” mätt. Sådant man kan roa sig med några timmar med andra ord.

Jobbar klart det sista förjobbet med karaktärer, världsbyggande parallellt med detta. Putsar. Men det börjar ta form och likna något sakta men säkert. Jag är hoppfull. Och ska bli mer aktiv här igen tänker jag. 

 

Brasklapp: Förlåt mig för min gräsliga handstil. Den gör mer ont i mitt inre än i ditt. Jag lovar.