Polletter som faller sakta

Jag har brottats med en grej som hör till religions-systemet i min fantasybok. Och så helt plötsligt, från ingenstans, utan förvarning, ramlade polletten ned.

Detta innebär att jag – förutom att gå igenom texterna en sista gång för själva förarbetet nästan bara har personbeskrivningar kvar att göra. Men jag måste säga att detta är både mödosamt och ganska tråkigt. Hittills inte min favorit-bit i processen, samtidigt som den givetvis är enormt viktig. Det är främst lite mindre karaktärer som jag fortfarande petar med.

En annan karaktär fick ett nytt ansikte igår. Tanken var att göra något av den karaktären, men den drog i en annan riktning. Jag ska nysta lite i denna tråd och se vad som händer om jag drar lite i den.

Sedan har jag arbetat på bokens absoluta inledning. Försökt hitta rätt tyngd, tempo och inledning. De fem första meningarna. Jag tror att jag har kommit nära vad jag vill uttrycka här. Det kommer troligen bli de mest genomarbetade meningarna i hela boken. Men så är det ju också vida känt att en inledande mening på något sätt avgör riktningen lite (eller är det en myt? Jag tänker att läsaren nog tar ett par sidor på sig att döma ut verket). Nåja, det rör på sig i någon mån.

Publicerat av

jjgille

Journalist, marknadsförare och aspirerande författare. Arbetar med många olika berättarformer; allt ifrån poesi, romaner, noveller, sagor, låttexter, journalistik och content marketing. Svag för fantasy, skräck, övernaturligt och sagor - det är också inom detta du oftast hittar mitt skrivande. För allt material gäller © Joakim Johansson

En tanke på “Polletter som faller sakta”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s