5 procent

3/50. Det är ungefär närmare 3 procent. Det är också ungefär så mycket råtext jag producerat för bok nummer 1. Det låter inte mycket men då är ändå råtextproduktionen en liten del av totalarbetet. Och mycket där är gjort. Exempelvis synopsis för fyra böcker. Värld, karaktärer, historia, kultur. Och mer därtill.

Det tog tid men jag kom till ett beslut. En stund av ”nu kör vi”. Och det gör jag. Upp på tefatet och ned för backen. Produktion istället för att fortsätta fördjupa. Men herregud vad läskigt det är att skriva texten som planerats minutiöst i något års tid. Att swisha förbi de miljöer huvudet byggt och tänka att den tunna väv av text som jag spänner över dess siluetter är den helhet någon annan kommer att se. Men jag har också släppt kraven. Lärt mig att se det som det utkast det är. Så nu vidare, framåt och mot mål. Mot kapitel fyra.